top of page

Doporučení, jak dosáhnout vysněného těla v roce 2024, bez neúspěchu a konečně zhubnout.

Jak dosáhnout vysněné postavy a konečně zhubnout v novém roce 2024
Jak dosáhnout vysněné postavy a konečně zhubnout v novém roce 2024

Se začátkem nového roku přichází i novoroční předsevzetí a nové životní cíle. Chceme zhubnout, vytvarovat postavu, nabrat svaly a celkově si zlepšit zdraví. Do posilovny začínají chodit noví návštěvníci, kteří bez předchozích zkušeností s cvičením na to vletí v plné parádě. Nejraději zajdou na běžící pás a pak kombinují cvičení na strojích bez předchozích znalostí o cvičení. Chybí jim technika a neznají, jak si mají složit tréninkový plán, v jaké intenzitě a objemu mají cvičit. Mnohdy jsou poháněni krátkodobou motivací, která je po čtrnácti dnech usilovného cvičení bez výsledků opustí.


V tomto článku vám chci ukázat, jak lze k celému procesu přistupovat lépe, jak u cvičení vydržet a dosáhnout vysněných výsledků. Ve světě, kde každý usiluje o okamžité výsledky, se cesta ke zdravějšímu tělu často stává neúspěšnou. Mnoho lidí si klade ambiciózní cíle jako rychlé hubnutí nebo nabírání svalů, ale narazí na překážku nedostatečné disciplíny a vytrvalosti. Změna stravovacích návyků, pravidelné návštěvy fitness centra a zvýšení denní aktivity, jako je chůze, jsou klíčové k dosažení těchto cílů. Ale jak vydržet dostatečně dlouho, aby se tyto aktivity staly součástí našeho života?


Základem úspěchu je pochopení, že změna neznamená okamžité výsledky. Vybudování nových návyků vyžaduje čas a trpělivost. Klíčem je stanovit si realistické cíle a osvojit si postupný přístup. Místo dramatických diet je lepší zaměřit se na vyváženou a udržitelnou změnu stravování. Podobně, místo vysilujících tréninků každý den, je vhodnější začít s menší frekvencí a postupně ji zvyšovat.


Pro začátek bude stačit jíst základní nezpracované potraviny v hlavních jídlech, jako jsou snídaně, oběd a večeře. Začněte docházet do posilovny 2-3x týdně, a to nejlépe pod dohledem kvalitního trenéra, který vás naučí cvičit, upraví vám stravování na míru a probere s vámi i ostatní oblasti životního stylu. Pokud se chcete posunout z místa, mít konečně tu správnou motivaci, tak trenérské služby jsou tou správnou cestou.


Dalším krokem je postupně si vybudovat nové a zdravé návyky, s kterými si udržíte i dostatečnou vnitřní motivaci. Můžete si zaznamenávat svůj pokrok pomocí fitness aplikací nebo prostřednictvím prostého deníku. S mými klienty chodíme na měření tělesného složení (svaly, tuk, minerály), kde jasně vidíme pokroky a motivace tak zůstává.


Mnozí cvičení kombinují i s dalšími příjemnými aktivitami, jako je poslech oblíbené hudby, protahovací či dechová rutina, zařazení sauny, otužování nebo jiného volnočasového odpočinku pro nabrání sil do dalších tréninků, což také pomáhá udržet si zájem o fitness trénink.


Jak dosáhnout vysněného těla a zhubnout, cesta k lepšímu zdraví a kondici není sprint, ale maraton. Je důležité si uvědomit, že každý malý krok vede k velkému cíli. Vytrvalost a konzistence jsou klíčové ke splnění cílů. Správný přístup k hubnutí a zlepšení fyzické kondice není jen o tvrdé práci v posilovně a přísných dietách. Jde o vytváření kvalitních návyků, pochopení vlastního těla a jeho potřeb, a o podporu od odborníků, kteří vás mohou správně vést.


Můj trenérský přístup je zaměřen na poskytování této komplexní péče, aby každý klient mohl dosáhnout svých cílů, ať už jde o zlepšení fyzické kondice, zvládání stresu, nebo budování svalové hmoty a zdravého životního stylu. Každý je jedinečný a potřebuje odlišnou péči, proto je dobré vše probrat osobně a nechat si sestavit individuální plán. Začněte svou cestu ke zdraví dnes a vaše budoucí já vám bude vděčné.


Hodně úspěchů a zdravé fit tělo vám přeje Honza.



bottom of page